Over mij

Ik weet niet hoe je op deze site bent gekomen, maar deze site gaat over Erik von Asmuth, websitebouwer. Niet Erik von Asmuth, medisch student, politiek actieve jongere, dichter, computerbouwer of iets anders. Dus over websitebouw. Websitebouw is een fanatieke hobby, een intresse, een bijbaan en een expertisegebied van mij. Maar het is geen fulltime baan, en ik doe dit niet “professioneel”. En dat heeft natuurlijk nadelen, maar ook veel voordelen.

In 2010 ben ik, omdat het altijd altijd al geïnteresseerd was, begonnen met websitebouw. In die tijd kon ik nauwelijks HTML, en was WordPress een makkelijke optie voor mij om simpele sites in elkaar te zetten. Bij de basics blijven en niet ingewikkeld doen was toen mijn motto.

En dat motto is niet veranderd. Maar intussen kan ik vloeiend HTML en CSS schrijven, specifieke PHP WordPress plugins voor jouw situatie ontwikkelen, en prachtige, specifiek voor jouw situatie aangepaste, WordPress websites maken.

En zelfs meer dan dat. WordPress is niet iets voor amateurs, niet de snelle weg uit. WordPress is een basis waar je alles op kan zetten wat je wilt. Dat kan een simpele website zijn, met weinig poespas. Maar het kan ook een webwinkel zijn, een forum, een social medium speciaal voor jouw bezoekers, of nog iets heel anders. Hoewel ik niet in al deze gebieden ervaring heb, heb ik wel de basiskennis van WordPress om het te realiseren.

Ik zal zelden een website buiten WordPress bouwen, maar als het nodig is, kan ik ook vanuit het niks met PHP, HTML, CSS en mogelijk een beetje JavaScript een website opbouwen. Het kost alleen meer tijd, en het is zelden nodig.

Ook ben ik intussen docent op de zaterdagschool van de scholengemeenschap Den Haag Zuid West. Daarom zullen onder het kopje Zaterdagschool regelmatig berichten staan, voor deze school.